Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besnikzki/webapps/pampress/index.php:52) in /home/besnikzki/webapps/pampress/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1164
Zbulimi shkencor: Shqiptarët 'dhihen' në mënyrë evropiane - Pampress
Sunday, July 22

Zbulimi shkencor: Shqiptarët ‘dhihen’ në mënyrë evropiane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një zbulim i fundit shkencor i Institudit për Hulumtime Evropane, Fecesuale dhe Tahretiane ka pasur në fokus procesin e dhjesjes në disa popuj të Ballkanit.

Hulumtuesi Garry Dehari tregon se nga studimi ka dalë që shqiptarët për dallim nga popujt e tjerë të ballkanit ‘dhihen’ në mënyrë evropiane.

Hulumtuesi shqiptaro-amerikan thekson se tek populli me prejardhje pellazgo-ilire, cilësia e jashtëqitjes tregon dozë të lartë të evropianizmit.

Ndërkaq, Dehari thekson poashtu se dhjesje jo-evropiae është vërejtur të popujt sllav, për të cilët thuhet të ketë ndikuar joautoktonësia në Ballkan, pasi që ata janë të dyndur nga Karpatet.

Studimi ka nxjerrë si përfundim se kjo formë e dhjesjes duhet të jetë arsye shtesë që shqiptarëve të iu jepet drita jeshile në integrimet euro-atlantike.

 

Share.