Home / Tag Archives: Albatros Rexhaj

Tag Archives: Albatros Rexhaj

Albatros Rexhaj themelon partinë politike ‘ZZ’

Shkrimtari me famë të pakufizuar, Albatros Rexhaj, duket se ka vendosur që një pjesë të gjenialitetit të tij të ia kushtojë politikës, ndonëse nuk do heq dorë nga letërsia. Rexhaj ka vendosur që të themeloi partinë e tij, akronimi i së cilës do të jetë ‘ZZ’, ndërsa emri i plotë ...

Read More »

Dita e Alfabetit: Kadri Veseli shpall germën ‘y’ më të mirën germë në alfabet

Sot (22 nëntor), kudo ku flitet shqip shënohet Dita e Alfabetit Shqip, i cili u unifikua para 107 viteve në Kongresin e Manastirit, të mbajtur nga 14-22 nëntor të vitit 1908. Për të shënuar këtë ditë, kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka organizuar takime me dy intelektualë të ...

Read More »

Libri për Evropën/Europën i Remit bëhet film

Libri i intelektualit të mirënjohur shqiptar, Rrustem Mustafa – Remi, me titullin ‘Në Evropë apo në Europë’, së shpejti do të bëhet film. Lajmin e kanë bërë të ditur tre burime, secila më e sigurtë se tjetra: burimi i parë është vetë intelektuali Remi, burimi i dytë është shoku i Remit dhe ...

Read More »

Dokumentar për shkrimtarin Albatros Rexhaj

Festivali i filmit ‘Doku Fest’ po afrohet, dhe për gjithë adhuruesit e këtij eventi, në mesin e shumë filmave dhe dokumetarëve nga vendi e bota, do të shfaqet edhe një dokumentar i cili i dedikohet një figure të paripërsëritshme në letërsinë shqiptare dhe jo vetëm. Bëhet fjalë për dokumentarin,  i ...

Read More »